کتابخانه عمومی سلمان فارسی گلبهار

وبلاگی درباره ی کتابخانه سلمان فارسی و فعالیتهای این کتابخانه

کتابخانه عمومی سلمان فارسی گلبهار

وبلاگی درباره ی کتابخانه سلمان فارسی و فعالیتهای این کتابخانه

این وبلاگ برای معرفی کتابخانه عمومی سلمان فارسی گلبهار در فضای مجازی و ارتباط با اعضای کتابخانه و همه دوستداران کتاب و کتابخوانی ایجاد شده است.
شرایط عضویت:
ارائه کارت ملی
یک قطعه عکس جدید
پرداخت مبلغ حق عضویت سالانه (8000 تومان)
پرکردن فرم عضویت
نشانی:
گلبهار-میدان غدیر-غدیر 1-طبقه تحتانی مسجد حضرت زین العابدین(ع)
تلفن: 38323239- 051
ساعت کاری کتابخانه در نیمه اول سال: شنبه تا 5شنبه 8 صبح الی19
ساعت کاری کتابخانه نیمه دوم سال:شنبه تا 5شنبه 7:30صبح الی 18
ساعت کاری روز 5شنبه کتابخانه از 8 صبح الی 13 می باشد.

بایگانی

اولین نشست کتابخوان کتابخانه ای شهر گلمکان در محل کتابخانه عمومی شهید حسینی برگزار شد

اولین نشست کتابخوان کتابخانه ای شهر گلمکان با حضور علاقه مندان حوزه کتاب و کتابخوانی و فرهیختگان و شعرای شهر گلمکان در محل کتابخانه شهید سید یحیی حسینی برگزار گردید. سیدمسعود موسوی رییس اداره کتابخانه های عمومی چناران با اعلام این خبر افزود: در این نشست 7 نفر از جمله آقای هاشم ناصری شاعر گلمکانی، آقای عبدالله انصاری شاعر و نویسنده شهر گلمکان، آقای لوء لوء از فرهنگیان شهر، دو تن از شاعران جوان عضو کتابخانه، یک نفر از اعضای فعال و خانم تکتم مهدوی نسب مسئول کتابخانه شهید حسینی هریک به مدت 7 تا 10 دقیقه به معرفی یک کتاب پرداختند.

شرح کتب معرفی شده بدین صورت است:

1-«دیوان عماد خراسانی» سروده عمادالدین برقعی/ارائه توسط هاشم ناصری گلمکانی(شاعر شهر گلمکان)

شاعر این دیوان عمادالدین برقعی از اهالی روستای کاهو در نزدیکی شهر گلمکان است که زندگی پر فراز و نشیبی داشته است.غزل  های این شاعر معاصر از صلابت و اصالت خاصی برخوردار است. وی در اشعار خود از سعدی بسیار پیروی کرده است. نکته مهم در غزل های عماد تجلی دردها و سرخوردگی هایی است که او در زندگی با آنها روبرو بوده است. نمونه ای از شعر او:

دوستت دارم و دانم که تویی دشمن جانم       از چه با دشمن جانم شده ام دوست ندانم

2-کتاب« دا» خاطرات سیده زهرا حسینی به اهتمام سیده اعظم حسینی/ ارائه توسط جواد لوءلوء از فرهنگیان گلمکان و عضو کتابخانه.

کتاب دا داستان زندگی یکی از رزمندگان زن دفاع مقدس است که از قبل از جنگ شروع شده و در طول تاریخ معاصر ایران به پیش میرود. این کتاب حاصل هزارساعت مصاحبه با خانم حسینی است و سیر داستانی بسیار شیرینی دارد که به گفته ارائه دهنده با خواندن اولین صفحه حتما تمایل پیدا میکنید تمام 830 صفحه این کتاب را بخوانید. دا در گویش محلی کردان به معنی مادر است و نویسنده با این انتخاب، مقام و رنج های مادران ایرانی را بازگو می کند. خانم حسینی از نوجوانی خود میگوید که اولین کاری که درجنگ به عهده گرفت غسل دادن پیکر شهیدان بوده تا زمانی که اسلحه به دست میگیرد و مستقیم به جنگ با دشمن می پردازد.

3-کتاب «گلستان سعدی»/ ارائه توسط عبدالله انصاری شاعر و نویسنده گلمکانی.

شروع زندگی سعدی اول قرن هفتم بوده است. گلستان سعدی ارکان و چارچوب زبان فارسی را در خود دارد. این کتاب مجمعه ای از حکایات و داستانهاییست که همه پند آموز و راهنمای شیوه زنگی است. این کتاب در 8 باب با موضوعاتی چون سیرت پادشاهان، اخلاق درویشان، فضیلت قناعت، فوائد خاموشی و ... تدوین شده است. ردپای حکایات گلستان را گاهی در آثار بزرگان و قدمای غرب نیز میتوان دید و این نشان از عظمت گلستان در گذشته است.

4-کتاب«پا به پای آفتاب» گردآوری و تدوین امیررضا ستوده/ ارائه توسط فاطمه گلمکانی عضو فعال کتابخانه شهید حسینی.

ویرایش دوم این کتاب در 6 جلد در سال 1381 به چاپ رسیده است. تدوین کتاب بر اساس دیدگاه نزدیکان و یاران امام انجام گرفته است و به بخشهایی چون خاطرات اهل بیت و بستگان، اعضای دفتر و کارکنان بیت، یاران شاگردان و دوستان، خاطرات پراکنده، خاطرات گروه پزشکی و حکایت همچنان باقیست، تقسیم شده است. کتاب فوق مجموعه ای است بر اساس واقعیات زندگی امام و مفید برای شناخت سیره عملی و نظری رهبر کبیر انقلاب اسلامی ایران.

5-کتاب «ایما» اشعار سجاد سامانی/ ارائه توسط حامد فرد( شاعر جوان و عضو کتابخانه)

مجموعه ایما دارای 42 غزل است که در 85 صفحه در سال 94 به چاپ رسیده است. در این کتاب رگه هایی از سبک هندی بیشتر به چشم میخورد. در عین حالی که شاعر سعی داشته از همه دریاهای شعری کوزه ای بردارد. شاعر مجموعه، خود اظهار میدارد غزلهایم در ظاهر عاشقانه است اما از قرآن و نهج البلاغه بسیار استفاده برده ام. سجاد سامانی می گوید من سعی کرده ام در شعرم نگاهی به شاعران دیگر داشته باشم اما شاعر باید خودش باشد و زبان خودش را داشته باشد.

6-کتاب «سرزمین جاوید»گردآوری و ترجمه ذبیح الله منصوری/ ارائه توسط حسین گلمکانی(عضو کتابخانه و شاعر جوان)

کتابی است در تاریخ سرزمین ایران و به صورت داستانی با بیان شیرین مطالب مستند. قسمت ابتدایی آن که با افسانه همراه است وضع زنگی ایرانیان را توضیح میدهد. از دوران پیشدادیان و کیانیان شروع شده و تا هخامنشیان پیش میرود. از دوره اشکانی به دلیل کمبود مدارک و مستندات به سرعت میگذرد و به پارت ها و ساسانیان میرسد. از ویژگیهای بارز کتاب آوردن اسناد و روایات مختلف در مورد یک موضوع است. نکته جالب دیگر تطبیق اسامی کتاب با اسامی شاهنامه است.

7-کتاب«عاشق شو» نوشته علیرضا برازش/ ارائه توسط تکتم مهدوی نسب(مسئول کتابخانه شهید سید یحیی حسینی گلمکان)

این کتاب اثری مستند به گفتار و سخنان بزرگان دین و اخلاق و ادب است که به بیان نویسنده، راهنمایی برای عاشق شدن و دست یافتن به مقصود و هدف خلقت می باشد.

کتاب حاضر در پنج  فصل با عناوین؛ «شناخت محبت»، «ارزش و فضیلت دوست داشتن خدا»، «مقدمات نیل به مقام محبت»، «حفظ و تقویت محبت، «پی آمدها و ثمرات محبت» تنظیم شده است.

 انسانها در پرستش و عبادت خداوند سه گروهند: گروهی که خداوند را از روی ترس می پرستند که این پرستش بردگان است، گروهی که خدا را به خاطر دستیابی به بهشت می پرستند که این پرستش مزدوران است و گروهی که خداوند را به خاطر عشق و محبتی که نسبت به او دارند پرستش می کنند که این عبادت آزادگان است و از آن تعبیر به عبادت عاشقانه شده است، عبادتی که یک پر خردل از آن از هفتاد سال عبادت غیر عاشقانه بهتر و برتر است . برازش درباره محتوای کتاب خود اظهار می‌دارد که «عاشق شو» کتابی است که در آن تلاش شده است سطر به سطر و کلمه به کلمه‌اش، مستند به گفتار بزرگان دین و اخلاق و ادب باشد و این امر را خوانندگان با یک نگاه به حجم پاورقی‌ها و منابع و ماخذ درمی‌یابند.

گفتنی است که کتابخوان، عنوان نشست هایی است که به منظور به اشتراک گذاری کتاب های خوانده شده و با هدف ترویج و تبلیغ مطالعه در قالب معرفی کتاب برگزار می گردد. این جلسه در فضایی صمیمی تلاش دارد تجربیات مطالعاتی افراد کتابخوان را برای سایر علاقمندان کتاب و کتابخوانی به اشتراک گذارد.در سال 95 که از سوی نهاد کتابخانه های عمومی کشور به نام سال خواندن نامیده شده، محوریت اصلی برگزاری نشست های کتابخوان، کتابخانه های عمومی می باشند و لذا از آن به عنوان ((نشست های کتابخوان کتابخانه ای)) یاد می شود.

  

  

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۳/۳۱
فاطمه فاضلی مقدم

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی